Verwarmen van Dierenverblijven

 

Dieren zijn (net als mensen) van nature gewend verwarmd te worden door zonne-energie. Met de infraroodverwarmingspanelen wordt dit erg goed nagebootst. Echter voor dierenverblijven gelden vaak andere eisen dan voor woningen of kantoren.

 De ruimte is vaak vochtig of wordt "nat" schoongemaakt (dit i.v.m. eventueel spatwater). De panelen zijn o.a. IP55 gecertificeerd en tegen spatwateer beschermd. Vaak moet niet de gehele ruimte worden verwarmd maar een deel. Met de AnTech panelen kan een dierenverblijf heel gericht worden verwarmd: alleen die plek  waar het dier zich bevindt. De dieren zullen zich prettig voelen in het plekje "onder de zon".  Ook het genezingsproces (bijvoorbeeld na een operatie) kan door verwarming met lange golf Infra Rood positief worden beïnvloed. De panelen zelf worden niet heet, zodat er geen brandgevaar is. Optioneel kunt u met een centrale afstandsbediening voor ieder dierverblijf de warmte instellen.


Ook als klein paneel leverbaar (60x33 cm.) met een laag vermogen (ca. 180 Watt). Deze paneeltjes zijn perfect geschikt voor het verwarmen van een (ziek) dier in een kooi of bench.
 

 

- Energiezuinig en Duurzaam (dus milieuvriendelijk)
- Comfortabel en warm gevoel
- Onderhoudsvrij en gemakkelijk te installeren
- Geen luchtstroming (geen stofverplaatsing, minder allergenen in de lucht)
- Homogene temperatuur (plafond en vloertemperatuur vrijwel gelijk)
- Lagere en stabiele luchtvochtigheid, 40 – 47%
- Produceert geen storende geluiden 
- Plafond- en/of wandmontage
- Regelbaar met o.a. draadloze thermostaat 

 

De panelen worden o.a. toegepast bij de Zeehondencreche in Pieterburen, Dierenpark Emmen, Apenverblijven, kangoeroefokkers en bij dierenartsen.
 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie